Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEX 2012”

Στο Ζάππειο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Δεκεμβρίου 2012 η 1η έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOODEX για τους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών.

Η FoodEX 2012 είναι η πρώτη έκθεση που σκοπό έχει την προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικής όπως Mini Markets, καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, κ.ά.

Είναι γεγονός πως οι νέες καταναλωτικές συνήθειες έχουν αυξήσει τη ζήτηση εναλλακτικών προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς, εκτοπίζοντας από το ράφι τα προϊόντα των πολυεθνικών. Κινήματα όπως το «αγοράζω ελληνικά» κ.ά., καθώς και η νοοτροπία που θέλει να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε ως χώρα, ανοίγουν νέες ευκαιρίες στους εγχωρίους παραγωγούς και τυποποιητές για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Η έκθεση απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες και η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο θα επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση ή με επαγγελματική κάρτα. Σκοπεύει να συγκεντρώνει -μία με δύο φορές το χρόνο- το σύνολο των παραγωγών και των εμπόρων που θέλουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα κοινό που αποτελείται από χονδρεμπόρους, αντιπροσώπους, εξαγωγείς, αλυσίδες λιανικής πώλησης, ιδιοκτήτες και αγοραστές επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, ξενοδόχους, Μini Μarkets, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, e-shops, κ.ά.

Σχολιάστε