Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία

Τα οργανωμένα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχων στα σχολικά κυλικεία εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σε ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ υπογραμμίζει πως “λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις του προηγούμενου χρόνου, που κατέγραψαν μικρές αποκλίσεις σε μερίδα κυλικείων που πωλούσαν προϊόντα καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των κυλικείων όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.”

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ έχει δημιουργήσει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα υγιεινής διατροφής και ασφάλειας των τροφίμων που διατίθενται από τα σχολικά κυλικεία. Μπορείτε να βρείτε το υλικό αυτό αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ υπό τη θεματική ενότητα Διατροφή- Ασφάλεια Τροφίμων στα σχολεία.

Οι προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού του ΕΦΕΤ συνεχίζονται με οργανωμένες ενημερωτικές ημερίδες σε γονείς και εκπαιδευτικούς της χώρας καθώς και με στοχευμένες έρευνες  σε σχολεία για τη μελέτη των διατροφικών συνηθειών των μαθητών και την προώθηση νέων, πιο υγιεινών.

Αναλυτικότερα, τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία θα τα βρείτε εδώ

Σχολιάστε