Ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός. Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί προσωρινά από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 καθώς ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν μειωθούν τα έσοδα, δεν κόβονται αποδείξεις και μείνει σε αυτά τα επίπεδα η φοροδιαφυγή, τότε ο ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%. 

Η επιβολή από φέτος του φόρου πολυτέλειας (αναμένονται έσοδα 136 εκατ. ευρώ εφέτος), επιτρέπει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα εστιατόρια και στην τροφοδοσία από το 23% στο 13%. Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ αργότερα σήμερα θα ψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα επιφέρει η μείωση του φόρου για ένα εξάμηνο. Με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, τόνισε.

Πάντως, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης έχουν ξεκαθαρίσει πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών.

Πηγή: in.gr

Σχολιάστε