ΒορΟινά: Κάθε κρασί, ένα ταξίδι

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση για τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας, τα ΒορΟινά. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν κρασιά από την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Η γευστική δοκιμή θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα θα απευθύνεται στους επαγγελματίες, ενώ από τις 6 ως τις 10 το βράδυ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο οινόφιλο κοινό με είσοδο 5€.

Τα ΒορΟινά, όπως κάθε χρόνο, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας:

  • 15:30-17:00 Σεμινάριο και γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Μια ευκαιρία για γνωριμία με τις βορειοελλαδίτικες ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά τους και πως θα τα αναζητήσουμε στους οίνους που δοκιμάζουμε (περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως τις 24/1/13 στο info@wineroads.gr
  • 18: 00 – 20:00 Διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, για το κοινό. Φιλόδοξοι γευσιγνώστες, θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν τις οινικές τους γνώσεις. Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης για τους διακριθέντες, με βραβείο μεγάλες συσκευασίες κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος.
  • 12:00-22:00 The OenoSaure Project Πωλήσεις παλαιωμένων οίνων από τα οινοποιεία της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, σε ειδικές τιμές. Οι λάτρεις οίνων παλαιότερων εσοδειών, θα μπορούν να εμπλουτίσουν την κάβα τους με ετικέτες που δεν κυκλοφορούν στην αγορά ή είναι δύσκολο να βρεθούν. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Η είσοδος για τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Δείτε εδώ τον κατάλογο των οινοποιείων που συμμετέχουν.

Περισσότερες πληροφορίες: “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” , 2310 281617 & 2310 281632, info@wineroads.gr, www.winesofnorthgreece.gr, www.wineroads.gr

Σχολιάστε