Γάλα …ημέρας στην ελληνική αγορά

Με στόχο να υποχωρήσει η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην αγορά το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει το τελευταίο διάστημα την επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος στις επτά ημέρες, από τις πέντε που είναι σήμερα. Λόγω της προστασίας των πέντε ημερών, το υπουργείο υποστηρίζει πως η χώρα μας χάνει κάθε χρόνο παραγωγή γάλακτος.

Με σκοπό να προστατευτεί η ποιότητα και η τοπική παραγωγή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα καθιέρωσης ενός νέου τύπου γάλακτος, της “Ημέρας”, του οποίου η διάρκεια ζωής θα είναι πιο μικρή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, στην αγορά θα διακινούνται τρεις κατηγορίες: α) το “γάλα ημέρας” (διάρκειας 2-3 ημερών), β) το φρέσκο γάλα (διάρκειας περισσότερων ημερών, βάσει σχετικής νομοθεσίας), και γ) το γάλα μακράς διάρκειας.

Με τον συγκεκριμένο διαχωρισμό, ο περιφερειάρχεις υποστηρίζει πως εξασφαλίζεται η ποιότητα, η ιδιαιτερότητα και η αξία του ντόπιου φρέσκου γάλακτος, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται μια νέα τομή στην αγορά για τους παραγωγούς.

Πηγή: toxrima.gr

Σχολιάστε