Εκτυπωτές και στη ζαχαροπλαστική

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, όμως, τον τελευταίο καιρό κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότεροι τρισδιάστατοι εκτυπωτές τροφίμων -και όχι μόνο- με θεαματικά αποτελέσματα και τεράστια απήχηση. Τώρα η τελευταία εξέλιξη στον τομέα φτάνει από τις ΗΠΑ με σκοπό να κατακτήσει και τη ζαχαροπλαστική.

Η Αμερικάνικη εταιρεία 3D Systems συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές τέτοιων εκτυπωτών και τα δύο νεότερα μοντέλα της, Chefjet και Chefjet Pro, παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Σοκολατάκια σε ευφάνταστα σχήματα και ζαχαρωτά όλων των ειδών γίνονται πλέον «παιχνίδι» χάρη στους εκτυπωτές αυτούς, οι οποίοι δημιουργούν γλυκίσματα σε  μοναδικά σχέδια.

Ο μικρότερος σε μέγεθος εκτυπωτής, Chefjet, είναι σε θέση να τυπώνει μόνο σοκολατάκια και μονόχρωμα ζαχαρωτά, ενώ o Chefjet Pro μπορεί να τυπώνει και πολύχρωμα ζαχαρωτά. Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες την σοκολάτα ή τη ζάχαρη με γεύση βανίλιας, δυόσμου, μήλου, κερασιού και καρπουζιού καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γευστικών «απαιτήσεων».

Αυτό που καθιστά τις δημιουργίες τους πραγματικά μοναδικές είναι το γεγονός ότι τα γλυκίσματα που δημιουργούν μπορούν να έχουν αμέτρητες λεπτομέρειες ή ακόμη και κινούμενα μέρη, ενώ είναι αξιοσημείωτη η διαδικασία δημιουργίας των ζαχαρωτών, καθώς το μηχάνημα αφήνει λεπτά στρώματα ζάχαρης τα οποία ψεκάζονται με νερό και δημιουργούν κρυστάλλους.

Τα δύο αυτά μοντέλα, Chefjet και Chefjet Pro, αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος στην αγορά, με κόστος που υπολογίζεται περίπου στα 5.000 και 10.000 δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή: news.in.gr

Σχόλια
Ένα Σχόλιο to “Εκτυπωτές και στη ζαχαροπλαστική”
  1. Ο/Η ερη λέει:

    Είναι απλά φα-ντα-στι-κοί. Αυτοί οι εκτυπωτές τροφίμων είναι το κάτι άλλο. Μπορεί να είναι η επανάσταση στην ζαχαροπλαστική!!! :D:D

Σχολιάστε