Εμπορικό Κέντρο Ελληνικής Τροφοδοσίας: Greek Foodosophy

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανακοίνωση του mall ελληνικών προϊόντων Ελληνική Τροφοσοφία-GreekFoodosophy, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στις 31 Μαρτίου 2013. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου που ήρθε για να γνωρίσει από κοντά το πλάνο λειτουργίας του εμπορικού κέντρου Foodosophy. Στόχος του είναι η λιανική πώληση αυθεντικών ελληνικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό και συγχρόνως η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής τροφίμων και ποτών μέσω του businesscenter που θα λειτουργεί μέσα στο εμπορικό κέντρο, δεχόμενο εμπορικές αντιπροσωπείες με ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μπορούν μέσα σε ένα ενιαίο χώρο να βρουν μεγάλο αριθμό παραγωγών και δεκάδες συγκεντρωμένα προϊόντα.

Στο πάνελ των ομιλητών παραβρέθηκαν ο Κος Δημήτρης Μιχαηλίδης, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών Ελλάδας ΠΕΝΑ, ο Κος Νίκος Κατσαρός, χημικός-πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ο Κος Νίκος Σαμαρίδης βοτανολόγος και μίλησε με θέμα από την ελαιοσοφία στην τροφοσοφία. Η Κα Ντίνα Μπέη πρώην Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιά και νυν πρόεδρος του κινήματος πολιτών “Kαταναλώνουμε ό,τι παράγουμε”, ο Κος Γιώργος Γκέκας σύμβουλος εταιρικής παρουσίας επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση της ευκαιρίας που αναδεικνύεται μέσα από το GreekFoodosophy για την Ελληνική αγορά. Τονίστηκε η δυνατότητα της ταυτόχρονης συμμετοχής παραγωγών ελληνικών προϊόντων σε ένα εμπορικό κέντρο και το κέρδος από αυτήν την συνέργεια, αφού διαφορετικά μεμονωμένοι παραγωγοί δεν θα είχαν εγγυημένη αποτελεσματικότητα στις πωλήσεις τους με αυτόνομη παρουσία τους στην αγορά, με δικό τους κατάστημα. Χωρίς επώνυμο όνομα, χωρίς εύρος εμπορευμάτων ώστε να προσελκύει καταναλωτές, χωρίς αποτελεσματικό marketing μάλλον πενιχρά αποτελέσματα θα είχε κάθε μικρό μαγαζί. Πρακτικά θα ήταν το ανώνυμο κατάστημα που σε βάθος χρόνου δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εμπορικά. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν. Ένα δυνατό όνομα Foodosopy-Τροφοσοφία, ένα μεγάλος χώρος, αμέτρητες ευκαιρίες για πωλήσεις μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα προβολής και marketing.

Σχολιάστε