“Ημέρες Γαστρονομίας-Ονομασία Προέλευσης Ελληνική” στο Μουσείο Μπενάκη

Μία πρότυπη διοργάνωση για την καινοτομία και τον ελληνικό πολιτισμό των γεύσεων θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη από 24-26 Μαΐου 2013.

Οι «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» αποτελούν μία πρωτότυπη συνάντηση μαγιάτικης συγκομιδής συναρπαστικών ιστοριών γεύσης με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή προβολή των αυθεντικών και μοναδικών προϊόντων διατροφής της χώρας μας. Μία διαφορετική για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση που αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης, η οποία ανάγει την υπόστασή της στη διατήρηση και συνέχιση μιας πολιτισμικής παράδοσης χιλιάδων ετών.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια, που για πρώτη φορά απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και διοργανώνεται από τη Reason to , φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, σε συνεργασία με τη Food Concepts και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Ενδεικτικά το διαθεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων της ελληνικής γης από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.
  • Προγράμματα μεσογειακής γευσιγνωσίας και μαγειρικής σε ειδικά σχεδιασμένο live kitchen stage από δημοφιλείς Έλληνες chefs
  • Βραδιά ελληνικών cocktails με βραβευμένους mixologists.
  • Θεματικά αφιερώματα με άξονα τη σχέση γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, τουρισμού και πολιτισμού,
  • Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια

Τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός είναι φέτος η Λήμνος.

Αναλυτικό πρόγραμμα των «Ημερών Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική»

Σχολιάστε