Ημερίδα ΕΦΕΤ για καινοτόμα προϊόντα

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συντονιστής του έργου KnowInTarget, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα : «Επισήμανση και προδιαγραφές τροφίμων: Νέα νομοθεσία – νέες ευκαιρίες για δημιουργία καινοτόμων προϊόντων».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν από τις αρμόδιες εθνικές και Ευρωπαϊκές αρχές σημαντικά θέματα που αφορούν : την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές, τις προτεραιότητες της DG SANCO για τα εφαρμοστικά του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011, τη διαδικασία και τα μέτρα θέσπισης εθνικών μέτρων για την επισήμανση των μη προσυσκευασμένων τροφίμων, τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας στα τρόφιμα, την προσθήκη βιταμινών στα τρόφιμα, τα εθελοντικά σχήματα ποιότητας και τη σύνδεση της ετικέτας του τροφίμου με τις εξαγωγικές ευκαιρίες.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ομιλητές από τις αρμόδιες Εθνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές, από την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων καθώς και από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Οι παρουσιάσεις της ημερίδας έχουν αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.efet.gr/images/efet_res/docs/Parousiaseis.zip

Σχολιάστε