ΘΕΜΑΤΑ

Αλλεργιογόνα τρόφιμα: Οι επιπτώσεις τους στην υγεία και η ειδική νομοθεσία

Η συχνότητα εμφάνισης τροφικών αλλεργιών έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με ένα ποσοστό της τάξεως περίπου του 2% – 4% των ενηλίκων και του 6% των παιδιών να υποφέρουν από κάποιου είδους τροφική αλλεργία.[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Αγορά Χυμών

Η αγορά των χυμών αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές κατηγορίες στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών. Η προϊοντική της εξέλιξη, ακολουθεί την τάση της σύγχρονης υγιεινής διατροφικής προσέγγισης, οδηγώντας σε λανσάρισμα[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Nέος Κανονισμός ΕΕ 1169/2011 – Στόχος: η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή

Οι ανησυχίες και το ενδιαφέρον του σύγχρονου καταναλωτή για τη σωστή διατροφή, καθώς και η ανάγκη για όλο και πιο σαφείς – κατανοητές ετικέτες τροφίμων ούτως ώστε να μπορεί να επιλέγει με επίγνωση τα τρόφιμα που καταναλώνει,[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Τα αρτοσκευάσματα στην καθημερινότητά μας

Ψωμί, παξιμάδια, φρυγανιές, κριτσίνια…. Πόσες, μα πόσες επιλογές έχει πραγματικά δημιουργήσει ο άνθρωπος στο πέρασμα των χρόνων για την κατανάλωση και αξιοποίηση των δημητριακών. Καθώς κοιτάμε την ανθρώπινη ιστορία, φαίνεται[...]
Διαβάστε Περισσότερα