ΘΕΜΑΤΑ
Αλεύρι ολικής άλεσης: Ένας σύμμαχος για την υγεία
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως όλο και πληθαίνουν στην αγορά και υπόσχονται πολλά οφέλη που βασίζονται σε μεγάλες επιστημονικές μελέτες. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει δείξει έντονη στροφή προς την υγιεινή διατροφή. Η στροφή[...]
Διαβάστε Περισσότερα
Ασφαλείς χειρισμοί διατήρησης των τροφίμων
Πόσο καλά γνωρίζουμε να χειριζόμαστε τα τρόφιμα με ασφάλεια; Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα μεταχειριζόμαστε προσεκτικά, αλλά στην ουσία μπορεί να εκθέτουμε τον εαυτό μας σε διάφορους κινδύνους. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες[...]
Διαβάστε Περισσότερα
«Χωρίς γλουτένη», πώς μπορείτε να το αποδείξετε;
Ο αριθμός των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πέψη της γλουτένης αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Υπολογίζεται ότι 1 στους 100 ανθρώπους[...]
Διαβάστε Περισσότερα
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παγωτού
Το παγωτό είναι ένα μίγμα από γάλα, κρέμα, γλυκαντικές ουσίες, σταθεροποιητές, γαλακτωματαποιητές, αρωματικές ουσίες, χρωστικές και προϊόντα υδρόλυσης αμύλου. Η θερμιδική αξία και τα θρεπτικά συστατικά του παγωτού εξαρτώνται[...]
Διαβάστε Περισσότερα