ΘΕΜΑΤΑ

Παραγωγή αρτοσκευασμάτων με χρήση κατάψυξης και νέες τεχνολογίες

Στο προηγούμενο τεύχος του Αρτοποιού (τεύχος 91) ξεκινήσαμε να παρουσιάζουμε την παραγωγή κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων και τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτή η μέθοδος. Μιλήσαμε επίσης για την επιλογή των πρώτων υλών καθώς[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Η υγρασία ως παράμετρος κινδύνου για το αλεύρι

Η παρουσία μούχλας και μυκοτοξίνης αποτελούν μεγάλη οικονομική απειλή για τους καλλιεργητές δημητριακών και τους παραγωγούς αλεύρων. Κατά την αποθήκευση του σιταριού, συχνά δημιουργούνται εστίες «υψηλής» υγρασίας που[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Ξηροί Καρποί, Ένας κρυφός χριστουγεννιάτικος διατροφικός θησαυρός

Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα όσπρια είναι τρόφιμα, τα οποία χαρακτηρίζονται από την πλούσια ποικιλία τους σε θρεπτικά συστατικά παρά το μικρό τους μέγεθος. Αποτελούν μέρος της διατροφής του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Οι πέντε πιο ισχυρές τάσεις στη σοκολάτα τη φετινή χρονιά

Οι λάτρεις της σοκολάτας την προτιμούν σκέτη! Για αυτούς που πραγματικά λατρεύουν τη σοκολάτα δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γλυκαντικές προσθήκες ή αρωματικές ουσίες. Μπορούν εύκολα να χειριστούν απλά το κακάο και τη ζάχαρη[...]
Διαβάστε Περισσότερα