ΘΕΜΑΤΑ

Δημητριακά και μικροβιολογία

Τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την παρασκευή πολλών προϊόντων, όπως ζύμες, ψωμιά, δημητριακά πρωινού, ζυμαρικά, γλυκά και άλλα, για αυτό η υγιεινή και η ασφάλεια των καρπών[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Η σημασία της τήρησης της ψυκτικής αλυσίδας

Τα ευπαθή τρόφιμα, αυτά δηλαδή που περιέχουν μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών και υγρασίας, όπως για παράδειγμα το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα ψάρια,  από την παραγωγή τους, μέχρι την ώρα που θα καταναλωθούν θα πρέπει[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Τεχνολογία Αργής Ωρίμανσης

Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα του ψωμιού και των διαφόρων αρτοσκευασμάτων είναι η ποιότητα των αλεύρων που χρησιμοποιούνται και οι τεχνικές αρτοποίησης που επιλέγονται. Ένα αλεύρι θεωρείται καλής ποιότητας[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Οι παγίδες των light προϊόντων

Τις τελευταίες δεκαετίες τα light προϊόντα έχουν κυριολεκτικά παρεισφρήσει στην ζωή μας. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τροφίμων στα οποία χρησιμοποιούνται διατροφικοί ισχυρισμοί της μορφής «light ή ελαφρύ», «χαμηλής ενεργειακής[...]
Διαβάστε Περισσότερα