ΘΕΜΑΤΑ

Ιπποφαές: Το θαύμα της βιολογικής γεωργίας

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, τη ντομάτα, το καρότο[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Μαγιές και προζύμια

Συμβουλές και προτάσεις για τη σωστή αξιοποίησή τους από το τεχνικό τμήμα της Lesaffre από τον κ. Δημήτρη Παπαεμμανουήλ, Δ/ντή Baking Center ΖΥΜΕΣ ΛΕΣΑΦΡ ΕΛΛΑΣ Πολύ συχνά και άδικα αντίθετα, μαγιές και προζύμια έχουν στην πραγματικότητα[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Φρέσκο βούτυρο: Το άρωμα και η γεύση της χριστουγεννιάτικης ζαχαροπλαστικής

Το βούτυρο είναι μία κίτρινη, έως λευκή, λιπαρή ουσία που παρασκευάζεται από γάλα ή γάλα κορυφής με βουτυροποίηση. Με τη βουτυροποίηση, επιτυγχάνεται η συνένωση των λιποσφαιρίων σε ένα στερεό γαλάκτωμα. Το γαλάκτωμα αυτό[...]
Διαβάστε Περισσότερα

Οι κρυμμένοι θησαυροί των Χριστουγέννων

Όταν φτάνουν τα Χριστούγεννα όλοι συζητάνε για τα πλούσια γεύματα, τις θερμίδες, τα κιλά. Ξεχνάνε ότι μέσα σε αυτά τα φαγητά περιέχονται τρόφιμα και συστατικά ιδιαίτερα θρεπτικά και γευστικά. Ας δούμε μερικά από αυτά. Ρόδι Ένα[...]
Διαβάστε Περισσότερα