Καινοτομία στα τρόφιμα: μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και το το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 16.00, στο στο Αμφιθέατρο «Βεργίνα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χλμ. Χαριλάου- Θέρμης.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες οι δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του κλάδου των τροφίμων και να προωθηθεί η συνεργασία των ερευνητικών φορέων και των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν παραδείγματα υλοποίησης έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης με τη συμμετοχή και πρωτοβουλία της βιομηχανίας τροφίμων με έμφαση στα προβιοτικά και τις εφαρμογές τους.

Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνεται από το Σ.Β.Β.Ε., το ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και το Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και συγχρηματοδοτείται από το έργο “Inno-Food SEE”, το έργο “Microme” του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη και το έργο “Agri-Gen-Trans” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ (Τηλ. 2310 539817, Fax 2310 541933, Email: info@sbbe.gr)

 

Πηγή: epixeiro.gr

Σχολιάστε