ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Δίκοκκο σιτάρι

Η προέλευση του δίκοκκου σίτου είναι από την περιοχή του Τίγρη και του Ευφράτη, και υπολογίζεται γύρω στο 10.000 π.Χ. Το σημερινό προϊόν διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα αρχικά του εξαιρετικά χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό κερδίζει ολοένα και περισσότερους αρτοποιούς. Το δίκοκκο σιτάρι των Κυλινδρόμυλων Χαλκιδικής, είναι ένα μίγμα με βάση τα φυσικά σιτηρά. Το βασικό συστατικό του είναι οι αποφλοιωμένοι σπόροι που έχουν επεξεργαστεί με τη βοήθεια του ατμού και της υψηλής πίεσης. Αυτό αυξάνει την ικανότητα της ζύμης να απορροφά το νερό και βοηθά με αυτό τον τρόπο στην αύξηση της διάρκειας ζωής των ψημένων αγαθών με φυσικό τρόπο. Το δίκοκκο σιτάρι παρέχει ποικίλα οφέλη για έναν μεγάλο αριθμό ψημένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων τα ολικής άλεσης και προσφέρει στον τελικό καταναλωτή μοναδικά και εύγευστα αρτοσκευάσματα.

Σχολιάστε