Ο διεθνής κλάδος βιολογικών προϊόντων στις εκθέσεις BIOFACH και VIVANESS

Πριν από 2 μήνες συγκεντρώθηκε και πάλι στο εκθεσιακό κέντρο της Νυρεμβέργης ο διεθνής κλάδος βιολογικών προϊόντων στις κορυφαίες εκθέσεις BIOFACH και VIVANESS. Οι 41.794 εμπορικοί επισκέπτες από 126 Χώρες εντυπωσιάστηκαν με την ποικιλία, την υψηλή ποιότητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα των 2.413 εκθετών, από τους οποίους οι 207 ήταν στη VIVANESS. Το 2013 ήρθαν στην κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο και πάλι περίπου 6.000 αντιπρόσωποι (κατηγορία λιανικής, υγιεινής διατροφής και προϊόντων υγείας), η οποία αντιπροσωπεύει το 16% των αγοραστών. Επιπλέον, το ποσοστό των διεθνών επισκεπτών αυξήθηκε από 41% σε 44%.

Οι επισκέπτες της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης (βάσει βιομηχανίας) προέρχονται κυρίως από τον τομέα του λιανικού εμπορίου (2013: 37%) (φυσικά τρόφιμα και προϊόντα, γενικά τρόφιμα, καλλυντικά / αρώματα, κρασί / delicatessen, υφάσματα και άλλα φυσικά προϊόντα), του χονδρικού εμπορίου / εισαγωγών & εξαγωγών (19%) (Οργανικά προϊόντα & προϊόντα υγείας, τρόφιμα εν γένει), της μεταποίησης (18%) (τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά / ξηρά προϊόντα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και άλλα φυσικά προϊόντα), της γεωργίας και της υδατοκαλλιέργειας (11%) και από τον τομέα των υπηρεσιών (8%) (σύλλογοι/ενώσεις, ξενοδοχεία & εστιατόρια, take-away τροφίμων). Οι επισκέπτες της έκθεσης είναι παράλληλα και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων: το 79% δήλωσε ότι η επιρροή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της εταιρείας τους είναι καθοριστική

Η BIOFACH εδραίωσε για ακόμη μία φορά τη θέση της ως το διεθνές σημείο συνάντησης για τον κλάδο των βιολογικών προϊόντων. Το 2011 γιόρτασε την πρεμιέρα της η Εμπορική Συνάντηση που αποτελείται από το Εμπορικό Φόρουμ και το Εμπορικό Club και έκτοτε χαίρει μεγάλης ζήτησης. Το 2013, οι εμπορικοί επισκέπτες χρησιμοποίησαν και πάλι αυτή την πρόσθετη υπηρεσία. Αρχικά έλαβαν θέση στον πράσινο καναπέ του Εμπορικού Club εξέχοντες εκπρόσωποι του κλάδου για μια προσωπική συζήτηση μεταξύ των παραγωγών και των λιανέμπορων.

Η BIOFACH αποτελεί μια πλατφόρμα, για όλους τους σχετικούς παράγοντες της αγοράς, των οποίων τα προϊόντα, η εικόνα, οι δημόσιες σχέσεις και οι πολιτικοί στόχοι εκφράζονται από τους ανθρώπους που έρχονται είτε ως εκθέτες, είτε ως επισκέπτες. Το 2013 συγκέντρωσε συνολικά μαζί με τη VIVANESS, την εμπορική έκθεση για φυσικά καλλυντικά & προϊόντα Wellness, 41.794 εμπορικούς επισκέπτες από 126 χώρες (Διεθνείς επισκέπτες 44 %). Οι συμμετέχοντες δε μπορούν να βρουν πουθενά αλλού παρόμοια συνολική επισκόπηση της παγκόσμιας αγοράς βιολογικών προϊόντων. Οι 5 κύριες χώρες από τις οποίες προήλθε ο κύριος όγκος των επισκεπτών ήταν μαζί με τη Γερμανία (23.524 επισκέπτες) η Αυστρία (1.701), η Ιταλία (1.674), η Γαλλία (1.197) και η Ολλανδία (1.181).

Οι επόμενες εκθέσεις BIOFACH και VIVANESS θα πραγματοποιηθούν από 12 έως 15 Φεβρουαρίου 2014 στη Νυρεμβέργη.

Σχολιάστε