Ψωμί με το ζύγι

O υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κληθείς στη Βουλή να απαντήσει για τις αλλαγές που προωθούνται στην πώληση του ψωμιού δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη λειτουργία της αγοράς. «Ο καταναλωτής δεν θα αγοράζει ψωμί κατ’ εκτίμηση αλλά θα αγοράζει ψωμί με το ζύγι» είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο για το κατεψυγμένο ψωμί δεν θα αλλάξει, αλλά θα προστατευθεί ο καταναλωτής στην αγορά του ψωμιού καθώς θα μετράται το βάρος του ακριβώς. «Ενώ μέχρι σήμερα αγοράζαμε ψωμί κατ΄εκτίμηση και ο καταναλωτής αγόραζε 400 γραμμάρια ψωμί και 100 γραμμάρια αέρα, πλέον θα αγοράζει το ψωμί με το ζύγι», ενώ πρόσθεσε πως «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τον αδύναμο καταναλωτή και είναι ελάχιστη υποχρέωσή μας να γίνει αυτό μέσω τέτοιων παρεμβάσεων. Πρόκειται για κοινωνική πολιτική».

Τέλος, ο υπουργός, αναγγέλοντας πως θα καταργηθούν αναχρονιστικές διατάξεις, όπως η διάταξη που υποχρεώνει τον αρτοποιό να έχει στην αποθήκη του συγκεκριμένους τόνους αλεύρι, είπε πως  «Ο καθένας που διακινεί και πωλεί ψωμί, θα μπορεί να πουλάει με τη δική του εμπορική τακτική. Σε σχέση με το κατεψυγμένο ψωμί, θα ισχύσει η υφιστάμενη νομοθεσία».

Σχολιάστε