1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance

Το Νοέμβριο διεξήχθη ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich που διοργάνωσε η Délifrance Hellas με περισσότερες από 40 συμμετοχές σπουδαστών από σχολές μαγειρικής όλης της Ελλάδας.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance

Ο τελικός έλαβε χώρα στις 30/11/15 στο εστιατόριο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, όπου οι 12 φιναλίστ με φαντασία και ταλέντο  κατάφεραν να κλείσουν τις γεύσεις της Ελλάδας μέσα σε πρωτότυπες συνταγές με βάση τα μοναδικά ψωμιά Délifrance.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Γιάννης Ρούδας – Γενικός Διευθυντής Délifrance Hellas, Χρήστος Σοκόλης – Διευθύνοντας Σύμβουλος Food Concepts, Ντίνα Νικολάου – Chef & TV personality, Τάσος Αντωνίου – Δημοσιογράφος & Food Blogger και Χάρης Χαραλαμπίδης –  Διευθύνοντας Σύμβουλος Gastronomy Essentials, οι οποίοι δοκίμασαν τις 12 διαφορετικές συνταγές sandwich που ετοίμασαν οι υποψήφιοι με έμπνευση από την Ελληνική κουζίνα.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance

Το 1ο βραβείο και τη συμμετοχή της στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich της Délifrance στο Παρίσι, τον Μάρτιο 2016, κέρδισε η κα Πλιάτσικα Καρολίνα από το Ι.Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων, με το πιάτο «Αποδομημένη Φασολάδα με Καπνιστή Πέστροφα». Το sandwich στήθηκε σε Γαλλική μπαγκέτα ολικής άλεσης με quinoa, κριθάρι, σησάμι και ηλιόσπορο.

Το 2ο βραβείο και τη θέση του επιλαχόντος, κέρδισε ο κος Πέρρος Δημήτριος, από το Ι.Ι.Ε.Κ. ÉTOILE by LES CHEFS, με το πιάτο «Focaccia με Καγιανά & Iceberg». Το sandwich στήθηκε σε χειροποίητη Ιταλική Focaccia με ελαιόλαδο και μαγιά μπύρας.

Από τo 1999 μέχρι και σήμερα η Délifrance διοργανώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich, ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός και προσελκύει συμμετοχές σπουδαστών από σχολές γαστρονομίας από όλο τον πλανήτη.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 350 εκατομμύρια sandwich ανά την υφήλιο γίνονται με τα ψωμιά της Délifrance.

Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Sandwich, που θα γίνει τον Μάρτιο του 2016 στο Παρίσι, θα έχει για πρώτη φορά έντονα την υπογραφή της Ελλάδας. Αφενός διότι θα έχουμε για πρώτη φορά εκπρόσωπο σπουδαστή από την Ελλάδα – την κα Πλιάτσικα Καρολίνα από το Ι.Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων κι αφετέρου διότι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα είναι ένας Έλληνας ειδικός της γεύσης, ο κος Σοκόλης Χρήστος.

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance κατέδειξε την ανάγκη που υπάρχει, ώστε οι λαμπρές ιδέες των Ελλήνων σπουδαστών να βρουν έδαφος και να επικοινωνηθούν εντός κι εκτός Ελλάδας. Η Délifrance Hellas, ως μέλος ενός μεγάλου παγκόσμιου δικτύου, είναι από τις λίγες εταιρίες που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν αυτές τις ιδέες, σε όλον τον κόσμο.

Σχολιάστε