11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance

Ivalu Acurio – Νικήτρια του 11ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Sandwich Delifrance

Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance διεξήχθη στις 14 και 15 Μαρτίου 2016, στα πλαίσια της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι. Οι 10 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε ένα 100% θηλυκό top 3 (από Περού, Ελλάδα, Τουρκία)και έδωσε συγχαρητήρια τους σπουδαστές γαστρονομίας για τις τολμηρές τους καινοτομίες, που ταξίδεψαν τους κριτές με τις γεύσεις τους. Η Délifrance είναι περήφανη που φιλοξένησε 10 παθιασμένους διαγωνιζόμενους και μια διακεκριμένη κριτική επιτροπή που είναι διατεθειμένη να συμβάλλει στην επιτυχία αυτών των ταλαντούχων μελλοντικών σεφ.

Νικήτρια είναι η Ivalu Acurio από το Περού που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση τη νέα Ciabattina με κινόα της Délifrance, σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay, που κέρδισε αμέσως όλους τους κριτές!

Winner - Ivalu Acurio - Peru

1st prize EL CHIMBOBAZO Peru

To 2ο καλύτερο sandwich του κόσμου είναι Eλληνικό!

Το 2ο καλύτερο sandwich στον κόσμο είναι Ελληνικό! Η Καρολίνα Πλιάτσικα από τη σχολή ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων παρουσίασε ένα πραγματικά πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση τη Ciabattina Délifrance με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, εντυπωσιάζοντας τους κριτές.

KAROLINA PLIATSIKA 2nd PLACE GREECE

Fasolada - Karolina Pliatsika - Greece 2

Ο Christos Sokolis, food expert, μέλος της κριτικής επιτροπής είπε για το sandwich της Καρολίνας:

«H Καρολίνα Πλιάτσικα παρουσίασε ένα sandwich που μέσα του έκρυβε όλη την παράδοση, την γεύση, τις μνήμες και ταυτόχρονα τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Με πρακτικά εξαιρετική εκτέλεση και με πολύ εύστοχο συνδυασμό της Ciabattina Κινόα της Délifrance, η Καρολίνα κατάφερε να αποσπάσει την ώρα του διαγωνισμού αλλά και στο περιθώριό του, εγκωμιαστικές κριτικές από το σύνολο της επιτροπής και κυρίως από τον βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin  Arnaud Donckele, ο οποίος το χαρακτήρισε ωδή στην ελληνική γαστρονομία αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.»

Τέλος, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία με το πολύχρωμο “The Blooming Spring”, που δημιουργήθηκες με βάση το ψωμί “Ηéritage” με δημητριακά & σπόρους και πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

3rd prize - Eylul Guven - Turkey

3rd prize BLOOMING SPRING -Turkey

 

_02A8710

 

the jury

 

the contestants

Σχολιάστε