ΜΥΛΟΙ ΑΣΩΠΟΥ, Nέο αλεύρι πίτσας

Το νέο αλεύρι για πίτσα από τους Μύλους Ασωπού έχει εύκολη εφαρμογή, αποτελεσματική υφή και δίνει την αίσθηση της αυθεντικής ιταλικής πίτσας. Και αυτό γιατί κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η μεγάλη λευκότητα, αντίστοιχης του ιταλικού τύπου 00.

Ιδιότητες
Αλεύρι πολύ υψηλής καθαρότητας και λευκότητας με μεγάλη εκτατότητα και ελαστικότητα.

Χρήσεις
Παραγωγή πίτσας όλων των τύπων (λεπτή, μεσογειακή αμερικάνικη), αναλόγως τη συνταγή. Κατάλληλο για χρήσεις τόσο σε φρέσκα όσο και σε κατεψυγμένα ζυμάρια.

 

Συνταγή για πίτσα

Υλικά (ποσότητες με ποσοστό %)
100% Αλεύρι 55% PIZZA
1% Bούτυρο
0,5% Ζάχαρη
1% Γάλα σκόνη
1,3% Αλάτι
1% Μαγιά
3% Λάδι
0,5% Ξύδι
45-50% Νερό
1% Seven Up (Προαιρετικά)

Εκτέλεση
• Ζύμωμα: Στο ταχυζυμωτήριο στην αρχή για 7’ στην πρώτη ταχύτητα και μετά για 4’ στη δεύτερη ταχύτητα.
• Θερμοκρασία ζύμης στους 25-26οC.
• Ανάπαυση 20’ σε λεκάνη.
• Τεμαχισμός: Ανάλογα με τα ταψάκια που έχουμε, κάνουμε μπαλάκια και σκεπάζουμε με νάϋλον.
• Ανάπαυση 2η: για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Ανοίγουμε τα μπαλάκια και τοποθετούμε τα υλικά γεμίσματος.
• Θερμοκρασία Ψησίματος στους 200οC.
• Χρόνος Ψησίματος για 20-25 λεπτά.

Σχολιάστε