Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.

Κουλούρια Πασχαλινά

Η παράδοση θέλει τη Μ. Πέμπτη κάθε ελληνικό σπίτι να ετοιμάζεται για να υποδεχτεί την Ανάσταση. Τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της ημέρας, εκτός από το βάψιμο των αυγών, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κριτσίνια τυριού

Τα κριτσίνια είναι μια τέλεια επιλογή για σνακ, για κάθε ώρα της ημέρας, αλλά και το ιδανικό συνοδευτικό για ντιπ, μεζέδες, σούπες και κοκτέιλ.

Τσουρέκι γεμιστό

Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη γιορτή του Πάσχα. Εδώ σας το παρουσιάζουμε σε μία πολύ γευστική παραλλαγή με γέμιση πραλίνας φουντουκιού.

Λαγανίτσες γεμιστές

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή και 3΄-4΄στη γρήγορη χωρίς τα πρόσθετα υλικά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής και εύπλαστη. Ξεκουράζουμε για 20΄ και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λαγανίτσες ρίχνοντας σουσάμι. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για περίπου 20΄-25΄. Ψήνουμε […]

Λαγάνα ολικής άλεσης

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10΄στην αργή ταχύτητα και 3΄-4΄ στην γρήγορη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί πλασμένο σε καρβέλια για 10΄-15΄. Ανοίγουμε σε λαγάνες, ψεκάζουμε με νερό και ρίχνουμε σουσάμι σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή τελάρα και στοφάρουμε για 20΄. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 200οC για χρόνο ανάλογο του βάρους […]

Συνταγή για τσουρέκι γεμιστό

Κλασικό, ιστορικά παραδοσιακό, διαχρονικής αξίας, βάση για νέα προϊόντα. Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αποτελούν μικρό μέρος για την περιγραφή ενός από τα βασικότερα παρασκευάσματα του αρτοζαχαροπλαστείου μας.

Κουλουράκια μελιού

Τα κουλουράκια μελιού αποτελούν ένα απολαυστικό γλύκισμα ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, που συνδυάζει την μοναδική γεύση με τη θρεπτική αξία του μελιού.

Κουλουράκια ούζου ή Μεθυσμένα ή Κορινθιακά

Μια γευστική συνταγή με χαρακτηριστικότερη τη γεύση του ούζου έρχεται από την περιοχή της Κορίνθου.