Κανταΐφι

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα είναι το κανταΐφι, το οποίο το συναντάμε έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του τη μορφή του βασικού υλικού παραγωγής του, που είναι το φύλλο. Η μορφολογία του είναι πολύ χαρακτηριστική και ιδιαίτερη, γεγονός που κάνει και το παραγόμενο προϊόν πολύ ιδιαίτερο.

  • 1 κιλό Φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ. Καρύδι ψίχα
  • 250 γρ. Αμύγδαλο σπασμένο
  • 60 γρ. Κανέλα
  • 10 γρ. Γαρύφαλλο
  • 350 γρ. Βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό Ζάχαρη
  • 750 γρ. Νερό
  • 100 γρ. Γλυκόζη
  • Μισό Λεμόνι

Ξανοίγουμε πολύ καλά το φύλλο κανταϊφιού. Χωρίζουμε σε ατομικά κομμάτια, τοποθετούμε γέμιση και διπλώνουμε -τυλίγουμε στην κλασσική μορφή. Βάζουμε τα τεμάχια σε ταψάκι και μόλις γεμίσουμε, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180 oC για 45 περίπου λεπτά (ανάλογα το φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Για το σιρόπι:

Για το σωστό σιρόπιασμα του γλυκού μας, θα πρέπει να έχουμε 29 βαθμούς Brix πυκνότητα και το γλυκό μας να είναι κρύο και το σιρόπι καυτό.

sinlg recipes