Κουλουράκια ούζου ή Μεθυσμένα ή Κορινθιακά

Μια γευστική συνταγή με χαρακτηριστικότερη τη γεύση του ούζου έρχεται από την περιοχή της Κορίνθου.

  • 2.500 γρ. Αλεύρι Σούπερ
  • 650 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. Λαδι
  • 1 λίτρο Ούζο
  • 25 γρ. Αμμωνία
  • 5 γρ. Βανίλια
  • 5 γρ. Μαστίχα

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή,
εύπλαστη, λεία και ομοιογενής. Κόβουμε και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα με κόμπους και τοποθετούμε σε
λαμαρίνες. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε έτοιμο φούρνο 180 οC.

sinlg recipes