Νησιώτικη Μαργαρίτα

Ελληνική νησιώτικη επιλογή για μια λαχταριστή και φρέσκια μαργαρίτα.

  • 8.500 γρ. Αλεύρι Μ κίτρινο χονδρό
  • 1.500 γρ. Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου πετρόμυλου
  • 210 γρ. Αλάτι
  • 100 γρ. Αποξηραμένο προζύμι
  • 600 γρ. Ξινό ζυμάρι
  • 250 γρ. Ελαιόλαδο
  • 6.500 γρ. Νερό
  • 150 γρ. Μαγιά

Κόβουμε τα ζυμάρια σε βάρος 400 γρ. και πλάθουμε μπαστούνια. Αφήνουμε να ωριμάσουν για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε στα τέσσερα. Πλάθουμε μπαλάκια και τα ενώνουμε σε σχήμα σταυρού. Πριν φουρνίσουμε, χαράζουμε τα μπαλάκια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με λίγο ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.

sinlg recipes