Ολικής άλεσης (τυλιχτό)

Τίποτα καλύτερο από το φρέσκο ψωμί ολικής άλεσης που εφοδιάζει τον οργανισμό μας με όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη,

  • 6.000 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης Τ 90%
  • 1.000 γρ. Αλεύρι σίκαλης
  • 3.000 γρ. 55%
  • 100 γρ. Προζύμι αποξηραμένο
  • 80 γρ. Βύνη σίκαλης
  • 200 γρ. Αλάτι
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 200 γρ. Μαγιά
  • 6.500 γρ. Νερό

Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφού πρώτα τα πατήσουμε πολύ καλά, τυλίγουμε το ζυμάρι σε ρολό. Ρολάρουμε σε λίγο αλεύρι ολικής και με τη βοήθεια σπάτουλας χαράζουμε την επιφάνεια αφήνωντας κενά 1 εκ. Φουρνίζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

sinlg recipes