Παγωτό βανίλια

Η πιο κλασσική και συνηθισμένη γεύση πάγωτου, η γεύση βανίλια αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους.

  • Γάλα 500 γρ.
  • Ζάχαρη 240 γρ.
  • Γλυκόζη 30 γρ.
  • Neutro UI 6 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος 35% 120 γρ.
  • Κρόκοι 60 γρ.
  • Βούτυρο 50 γρ.
  • Νερό 440 γρ.
  • Γάλα σκόνη 1,5% 100 γρ.
  • Δεξτρόζη 25 γρ.

Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ανοξείδωτο δοχείο και τα βράζουμε σε θερμοκρασία 85οC. Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο το παστεριώνουμε στους +2οC έως +3οC και το ξεκουράζουμε για περίπου 4 ώρες. Στη συνέχεια, το παγώνουμε στη παγωτομηχανή και κατόπιν το σερβίρουμε. Μπορούμε, μάλιστα, να το σερβίρουμε μαζί με κάποιο άλλο συνοδευτικό αρτογλύκισμα, όπως για παράδειγμα, ένα κομμάτι μηλόπιτας. 

sinlg recipes