Πολύσπορο (Ψαροκόκκαλο)

Το πολύσπορο ψωμί είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές προτάσεις για όλα τα γεύματα της ημέρας.

  • 3500 γρ. Αλεύρι σίτου 55%
  • 1000 γρ. Αλεύρι σίκαλης 1150
  • 500 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • 500 γρ. Σουσάμι
  • 450 γρ. Λινάρι
  • 750 γρ. Νιφάδες βρώμης
  • 1000 γρ. Ηλιόσπορος
  • 75 γρ. Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
  • 50 γρ. Αποξηραμένη βύνη σίκαλης
  • 100 γρ. Μαργαρίνη
  • 120 γρ. Αλάτι
  • 35 γρ. Μαγιά (προαιρετικά)
  • 3000 γρ. Νερό

Κόβουμε ζυμάρια σε βάρος 500 γρ. και πλάθουμε καρβέλια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και έπειτα πλάθουμε σε φραντζόλες. Ρολάρουμε τις φραντζόλες σε βρεγμένη επιφάνεια και ντεκοράρουμε με σπόρους δημητριακών. Κόβουμε με το ψαλίδι σε σχήμα ψαροκόκκαλου. Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο με ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος και τελειώνουμε το ψήσιμο όταν η κόρα γίνει τραγανή.

sinlg recipes