Σοκολατόπιτα

Γευστικό και απολαυστικό γλυκό που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς.

  • 2 κιλά Αλεύρι ζαχ/κής
  • 350 γρ. Λάδι
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Χυμός πορτοκαλιού
  • 500 γρ. Νερό
  • 25 γρ. Μπέικιν
  • 5 γρ. Σόδα
  • 250 γρ. Σοκολάτα δάκρυ
  • 250 γρ. Σοκολάτα (λιωμένη) ρευστή
  • 250 γρ. Γκανάζ (για επικάλυψη)

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά της συνταγής. Ρίχνουμε σε μπασίνα όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε. Τελευταίο υλικό προσθέτουμε τη ρευστή σοκολάτα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και μετά το δάκρυ σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο σε θερμοκρασία 190ο οC και για 35 λεπτά περίπου. Μετά το ψήσιμο, κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ρευστό γκανάζ. Εάν επιθυμούμε, γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα σοκολάτας.

sinlg recipes