Τύπου σικάλεως κοντούλα με μυτίτσες

Εύκολη συνταγή για κοντούλα τύπου σικάλεως. Απλή και παραδοσιακή ιδέα που θα εντυπωσιάσει.

  • 3.000 γρ. Γερμανική σίκαλη Τ 997
  • 5.000 γρ. Τ 70% Δυνατό
  • 2.000 γρ. Τ 55%
  • 200 γρ. Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
  • 100 γρ. Βύνη σίκαλης
  • 200 γρ. Αλάτι
  • 250 γρ. Μαγιά
  • 6.200 γρ. Νερό

Κόβουμε ζυμάρια των 500 γρ., πλάθουμε καρβέλια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20’. Στη συνέχεια σχηματοποιούμε σφιχτές πολύ κοντές φραντζόλες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις ψιλές μύτες στα άκρα. Χαράζουμε βαθιά κατά μήκος πριν φουρνίσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15’ του ψησίματος.

sinlg recipes