Ψωμί βρώμης σε φόρμα

Ψωμί σε φόρμα με σίκαλη ολική άλεσης και βρώμη, που μειώνει τις ποσότητες “κακής” χοληστερίνης στο αίμα. Μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το καθημερινό σας ψωμί.

  • 4000 γρ. γερμανική σίκαλη ολικής άλεσης
  • 2000 γρ. χονδροαλεσμένη βρώμη
  • 2000 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2000 γρ. αλεύρι τύπου 55%
  • 200 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. αποξηραμένο προζύμι σίκαλης
  • 100 γρ. βύνη ξανθιά
  • 300 γρ. μαγιά
  • 7000-7200 γρ. νερό

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 600 γρ . Στη συνέχεια πλάθουμε απαλά, αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια μπαστούνια (φραντζόλες κοντές χωρίς μύτες). Περνάμε τα μπαστούνια σε νερό και τα ρολάρουμε πάνω σε νιφάδες βρώμης. Τα τοποθετούμε σε φόρμες και τα αφήνουμε να ωριμάζουν καλά. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο κάνοντας λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ  τα τελευταία 15 – 20 λεπτά.

sinlg recipes