Ψωμί με λινάρι και σουσάμι

Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα χάρη στο λιναρόσπορο, μπορεί να κάνει το ψωμί σας εξαιρετικό!

  • 3.000 γρ. Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
  • 1.000 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • 5.000 γρ. Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
  • 150 γρ. Σουσάμι
  • 650 γρ. Λιναρόσπορος
  • 180 γρ. Αλάτι
  • 150 γρ. Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
  • 100 γρ. Βύνη μαύρη
  • 250 γρ. Μαγιά
  • 5.500 γρ. Νερό

Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 γρ. Πλάθουμε αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια φραντζόλες κοντές. Τις περνάμε σε νερό και έπειτα ρολάρουμε πάνω σε σουσάμι, λινάρι, ηλιόσπορο. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να ωριμάσουν. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο με ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.

sinlg recipes