Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.

  • 650 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 850 γρ. αλεύρι σούπερ
  • 120 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αυγά
  • 250 γρ. μαγιά
  • 20 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. νερό
  • 500 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 1000 γρ. αλεύρι σούπερ
  • 120 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αυγά
  • 250 γρ. μαγιά
  • 20 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. νερό

Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

 

Υλικά για Brioche Ολικής Άλεσης

650 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 850 γρ. αλεύρι σούπερ, 120 γρ. γάλα, 200 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. αυγά, 250 γρ. μαγιά, 20 γρ. αλάτι, 250 γρ. βούτυρο, 250 γρ. νερό

 

Υλικά για Brioche Καλαμποκιού

500 γρ. αλεύρι καλαμποκιού, 1000 γρ. αλεύρι σούπερ, 120 γρ. γάλα, 200 γρ. ζάχαρη, 500 γρ. αυγά, 250 γρ. μαγιά, 20 γρ. αλάτι, 300 γρ. βούτυρο, 250 γρ. νερό

 

Εκτέλεση

  • Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
  • Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.
  • Ξεκούραση για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.
  • Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

sinlg recipes