To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.

Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
 650 g αλεύρι ολικής άλεσης
 850 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 250 g βούτυρο
 250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
 500 g αλεύρι καλαμποκιού
 1000 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 300 g βούτυρο
 250 g νερό

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.

3

Ξεκούραση για 10 λεπτά.

4

Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.

5

Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικα για Brioche Ολικης αλεσης
 650 g αλεύρι ολικής άλεσης
 850 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 250 g βούτυρο
 250 g νερό
Υλικα για Brioche Καλαμποκιου
 500 g αλεύρι καλαμποκιού
 1000 g αλεύρι σούπερ
 120 g γάλα
 200 g ζάχαρη
 500 g αυγά
 250 g μαγιά
 20 g αλάτι
 300 g βούτυρο
 250 g νερό

Directions

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.

3

Ξεκούραση για 10 λεπτά.

4

Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.

5

Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή επιτυχία!

Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche Καλαμποκιού

eshop.freshbakery.gr

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 32 times, 1 visits today)