Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Υλικα
 250 g ηλιέλαιο
 360 g ζάχαρη
 360 g πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
 150 g νερό
 2 κουτ.γλυκού baking powder
 2 κουτ.γλυκού σόδα
 750 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 160 g καρύδια

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

4

Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.

Ingredients

Υλικα
 250 g ηλιέλαιο
 360 g ζάχαρη
 360 g πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
 150 g νερό
 2 κουτ.γλυκού baking powder
 2 κουτ.γλυκού σόδα
 750 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 160 g καρύδια

Directions

Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

4

Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

(Visited 89 times, 1 visits today)