fbpx

Print Options:

Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Yields1 Serving

Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Υλικα
 250 g ηλιέλαιο
 360 g ζάχαρη
 360 g πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
 150 g νερό
 2 κουτ.γλυκού baking powder
 2 κουτ.γλυκού σόδα
 750 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 160 g καρύδια
Εκτελεση
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε σταδιακά την πορτοκαλάδα με το νερό και τη σόδα. Μόλις το μίγμα απορροφήσει καλά τα υγρά χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.

4

Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμες με σχήμα δεντράκι ή αστεράκι και ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 180ο για 20-25 λεπτά.

5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και στολίζουμε με λευκή σοκολάτα ή επικαλύπτουμε την επιφάνεια με λευκό γλασάζ.