Καρυδόπιτα

Οι λαχταριστές εφαρμογές του Karidi Primo είναι αγαπητές σε όλους χάρη στην πλούσια γεύση του καρυδιού και αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας!

  • 1000 γρ. Karidi Primo
  • 380 γρ. Λάδι (άοσμο σπορέλαιο)
  • 380 γρ. Νερό
  • 200 γρ. Καρύδι τρίμμα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

  • ±1.200 γρ. σιρόπι 28-29 βαθμών (γράδα)

Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και αναμίξτε με το «φτερό» για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα,  προσθέτοντας το καρύδι στο τέλος. Σερβίρετε τη ζύμη στα σκεύη ψησίματος γεμίζοντάς τα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Φουρνίστε στους 160°C για 45 λεπτά με τάπερ ανοιχτό. Μετά το ξεφούρνισμα, χαράξτε και σιροπιάστε την καρυδόπιτα, είτε προσθέτοντας κρύο σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα, είτε ζεστό σιρόπι σε κρύα καρυδόπιτα.

sinlg recipes