Ζύμη για πίτσα

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την καταγωγή και την ιστορία της, είναι γεγονός ότι μέσα στο πέρασμα των χρόνων η πίτσα έχει εξελιχθεί πολύ και έχουν δημιουργηθεί πολλές παραλλαγές της, τόσο όσον αφορά τα υλικά που την καλύπτουν όσο και ως προς τη ζύμη της.

  • 50% Αλεύρι τ.55% Πολυτελείας
  • 50% Αλεύρι τ. Μ Κίτρινο
  • 1,8% Αλάτι
  • 2% Μαγιά νωπή
  • 2% Ζάχαρη
  • 5% Λάδι
  • 58-60% Νερό

Σας παρουσιάζουμε 4 διαφορετικές παραλλαγές για τη ζύμη της πίτσας, ώστε να επιλέξετε εσείς ποια ή ποιες ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας ή τις προτιμήσεις των πελατών σας. Είτε πρόκειται για πίτσα με τραγανή ζύμη, είτε αφράτη, είτε λεπτή και τραγανή ζύμη ή λεπτή και αφράτη ζύμη, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό που αλλάζει είναι τα υλικά ενώ ο τρόπος παρασκευής παραμένει πάντοτε ο ίδιος.

Τραγανή ζύμη

Υλικά

50% Αλεύρι τ.55% Πολυτελείας, 50% Αλεύρι τ. Μ Κίτρινο, 1,8% Αλάτι, 2% Μαγιά νωπή, 2% Ζάχαρη, 5% Λάδι, 58-60% Νερό

Αφράτη ζύμη

Υλικά

Αλεύρι τ.55% Πολυτελείας, 1,5% Αλάτι, 2,5% Μαγιά νωπή, 2% Ζάχαρη, 8% Μαργαρίνη μαλακή, 1 τεμ. Αυγό ανά κιλό αλεύρου, 60% Νερό

Λεπτή και τραγανή ζύμη

Υλικά

Αλεύρι τ.Π 55%, 1,5% Αλάτι, 2% Μαγιά νωπή, 5% Ανθρακούχο αναψυκτικό, 58-60% Νερό

Λεπτή και αφράτη ζύμη

Υλικά

25% Αλεύρι Σούπερ Αμερικής, 75% Αλεύρι τ.Μ κίτρινο, 2% Αλάτι, 2,5% Μαγιά, 3% Γάλα συμπυκνωμένο εβαπορέ, 58-60% Νερό

 

Τρόπος παρασκευής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά αρχικά στη πρώτη ταχύτητα για 3΄ και έπειτα στη γρήγορη για 7΄. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σκεπασμένα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε επάνω τα υλικά που θέλουμε. Πρώτα στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή επιτυχία!

sinlg recipes