fbpx

Print Options:

Ζύμη για πίτσα

Yields1 Serving

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την καταγωγή και την ιστορία της, είναι γεγονός ότι μέσα στο πέρασμα των χρόνων η πίτσα έχει εξελιχθεί πολύ και έχουν δημιουργηθεί πολλές παραλλαγές της, τόσο όσον αφορά τα υλικά που την καλύπτουν όσο και ως προς τη ζύμη της.

Υλικα για Τραγανη ζυμη
 50 % Αλεύρι τ.55% Πολυτελείας
 50 % Αλεύρι τ. Μ Κίτρινο
 18 % Αλάτι
 2 % Μαγιά νωπή
 2 % Ζάχαρη
 5 % Λάδι
 5860 % Νερό
Υλικα για Αφρατη ζυμη
 55 % Αλεύρι Πολυτελείας
 15 % Αλάτι
 25 % Μαγιά νωπή
 2 % Ζάχαρη
 8 % Μαργαρίνη μαλακή
 1 τεμ. Αυγό ανά κιλό αλεύρου
 60 % Νερό
Υλικα για Λεπτη και τραγανη ζυμη
 55 % Αλεύρι τ.Π
 15 % Αλάτι
 2 % Μαγιά νωπή
 5 % Ανθρακούχο αναψυκτικό
 5860 % Νερό
Υλικα για Λεπτη και αφρατη ζυμη
 25 % Αλεύρι Σούπερ Αμερικής
 75 % Αλεύρι τ.Μ κίτρινο
 2 % Αλάτι
 25 % Μαγιά
 3 % Γάλα συμπυκνωμένο εβαπορέ
 5860 % Νερό
Εκτελεση
1

Σας παρουσιάζουμε 4 διαφορετικές παραλλαγές για τη ζύμη της πίτσας, ώστε να επιλέξετε εσείς ποια ή ποιες ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας ή τις προτιμήσεις των πελατών σας. Είτε πρόκειται για πίτσα με τραγανή ζύμη, είτε αφράτη, είτε λεπτή και τραγανή ζύμη ή λεπτή και αφράτη ζύμη, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό που αλλάζει είναι τα υλικά ενώ ο τρόπος παρασκευής παραμένει πάντοτε ο ίδιος.

2

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά αρχικά στη πρώτη ταχύτητα για 3΄ και έπειτα στη γρήγορη για 7΄.

3

Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

4

Ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε επάνω τα υλικά που θέλουμε. Πρώτα στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή επιτυχία!