Σεμινάρια Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής από την εταιρία ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, πραγματοποίησαν ένα ακόμα κύκλο για επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Χανιά και Ηράκλειο από τις 24 έως τις 29 Μαΐου και προσέλκυσαν πλήθος αρτοποιών. Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλάμβανε το νέο αλεύρι Ορεινό Κρήτης και τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης με την μέθοδο poolish. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν ψωμιά τοστ και πρωινού υψηλής διατροφικής αξίας, ολικής άλεσης με φύτρο σταριού και μειωμένο αλάτι. Τέλος, παρουσιάστηκε μία μεγάλη γκάμα συνταγών με αλεύρι από Δίκοκκο σιτάρι, όπως κέικ καρότου, muffins, σταφιδόπιτα, και αλμυρό κέικ.
Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι τεχνολόγοι τροφίμων Αντώνης Αλεξανδρίδης και Διαμαντής Παπαπαναγής. Τα σεμινάρια στήριξαν με την παρουσία τους, μέλη από τα Σωματεία Αρτοποιών Χανίων και Ηρακλείου και η Ομάδα Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού. Τα μηχανήματα ήταν μία ευγενική χορηγία της εταιρείας Clivanexport.

Σχολιάστε