Σεμινάρια Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής από τους ΜΥΛΟΥΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, πραγματοποίησαν ένα ακόμα κύκλο για επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Χανιά και Ηράκλειο από τις 24 έως τις 29 Νοεμβρίου και προσέλκυσαν πλήθος συμμετεχόντων, κυρίως αρτοποιούς αλλά και επαγγελματίες μάγειρες, ζαχαροπλάστες, όπως και σπουδαστές.

Η θεματολογία των σεμιναρίων περιελάμβανε τα ψωμιά αργής ωρίμανσης με τη μέθοδο polish, εστιάζοντας στην παραδοσιακή μέθοδο αρτοποίησης της γαλλικής μπαγκέτας. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν νέες συνταγές με το αλεύρι από Δίκοκκο σιτάρι για τις οποίες οι επαγγελματίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τέλος, παρουσιάστηκε μία μεγάλη γκάμα συνταγών με αλεύρι βρώμης, στο οποίο οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ είναι πρωτοπόροι, όπως ψωμί βρώμης, κέικ και μάφιν με βρώμη, κράκερ με βρώμη και cookies με βρώμη.

Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι τεχνολόγοι τροφίμων Αντώνης Αλεξανδρίδης και Διαμαντής Παπαπαναγής. Τα σεμινάρια στήριξαν με την παρουσία τους, μέλη από τα Σωματεία Αρτοποιών Χανίων και Ηρακλείου και η Ομάδα Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού. Τα μηχανήματα ήταν μία ευγενική χορηγία της εταιρείας Clivanexport.

 

Σχολιάστε