Σεμινάριο «Εφαρμογή Συστήματος Αυτοελέγχου σε Αρτοζαχαροπλαστεία», 13 & 14 Οκτωβρίου 2016

Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας συνεχίζει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με ένα ακόμα σημαντικό εξειδικευμένο επαγγελματικό σεμινάριο που απευθύνεται σ’ όλους τους επαγγελματίες αρτοποιούς. Πρόκειται για το σεμινάριο «Εφαρμογή Συστήματος Αυτοελέγχου σε Αρτοζαχαροπλαστεία» με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων, Μιχάλη Ορεστίδη, το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Κερατσίνι. Οι καταρτιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο σε ένα αντικείμενο που μπορεί να τους προσφέρει σοβαρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν τα θέματα ποιότητας, θα μελετηθεί το H.A.C.C.P. (Hazard Analysis-Critical Control Points) ή στα ελληνικά Α.Κ.Κ.Σ.Ε. (Ανάλυση Κινδύνου στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) στην αρτοποιία, ενώ παράλληλα, θα αναπτυχθούν λεπτομερώς οι Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής,  που πρέπει να εφαρμόζονται στην αρτοποιία.

Το H.A.C.C.P. αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση της επικινδυνότητας, καθώς και τον έλεγχο των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας ενός τροφίμου, από την εισαγωγή των πρώτων υλών μέχρι την κατανάλωση του τελικού προϊόντος από τον καταναλωτή. Το σύστημα, εκτός από το να εγγυάται την παραγωγή ενός ασφαλούς προϊόντος, συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων μιας επιχείρησης και την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση σε πιθανά προβλήματα.

Με το πέρας του σεμιναρίου ο επαγγελματίας αρτοποιός θα μπορεί να παράγει ασφαλή προϊόντα, να προλαμβάνει τους κινδύνους,  να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, αλλά και να λαμβάνει τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα.

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας οχτώ ωρών και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, Μιχάλης Ορεστίδης διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία, έχοντας διδάξει μαθήματα όπως «Τεχνολογία Αρτοποίησης», «Χημεία Τροφίμων», «Ποιοτικός Έλεγχος Αλεύρου» και «Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής Αλεύρου» σε σχολές Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής αρτοποιείου στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου της Αρτοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων η ELBISCO ΕLITE, ΚΡΙΣ – ΚΡΙΣ, μπισκότα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ZITOLUX στην Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων, και στη CHIPITA. Ανήκει στους επίσημα εγγεγραμμένους Εκπαιδευτές Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων & ΕΦΕΤ, αλλά και μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα κλαδικά περιοδικά. Σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος Καινοτομίας & Ανάπτυξης σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ είναι και επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο στο επίσημο site της ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας:

https://greekbakingschool.gr/efarmogi-systimatos-aytoeleghoy-se-artozaharoplasteia

 

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Σχολής στο 2104090053 ή επισκεφτείτε το www.greekbakingschool.gr και το Facebook / Instagram: «Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας» / @ellinikisxoliartopoiias

Σχολιάστε