Σεμινάριο για την ορθή Επισήμανση Ετικέτας Αρτοποιείου, τα Αλλεργιογόνα και τους Ισχυρισμούς Διατροφής Στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

Στις 26, 28 & 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο σεμινάριο της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας με τίτλο : «Επισήμανση, Διατροφική Ετικέτα, Αλλεργιογόνα, Ισχυρισμοί Διατροφής» με εισηγητή τον Τεχνολόγο Τροφίμων, Μιχάλη Ορεστίδη. Ένα σεμινάριο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αρτοποιούς που θέλουν να μένουν πάντα ενημερωμένοι.

Η συσκευασία, η διατροφική ετικέτα και γενικά η επισήμανση των τροφίμων αποτελεί το επίκεντρο τον εξελίξεων και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας ενός ασφαλούς και ποιοτικού προϊόντος στην αγορά, διασφαλίζοντας τόσο την προστασία του καταναλωτή, όσο και του ίδιου του τροφίμου!

Τι είναι, όμως, η διατροφική ετικέτα και τί θα πρέπει να αναγράφει; Ποιοι είναι οι νέοι κανονισμοί της Ε.Ε.; Ποια είναι η ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά την επισήμανση; Ποιες είναι οι υποχρεωτικές πληροφορίες που πρέπει να αναγράφονται στα τρόφιμα; Τι ισχύει όσον αφορά τα αλλεργιογόνα; Τι σημαίνει διατροφική επισήμανση; Αυτά και άλλα πολλά θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου «Επισήμανση, Διατροφική Ετικέτα, Αλλεργιογόνα, Ισχυρισμοί Διατροφής».

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας εννέα ωρών και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης με την παρακολούθηση του συνόλου των ωρών διδασκαλίας.

Ο Μιχάλης Ορεστίδης διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία  έχοντας διδάξει μαθήματα όπως « Τεχνολογία Αρτοποίησης», «Χημεία Τροφίμων», «Ποιοτικός Έλεγχος Αλεύρου» και «Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής Αλεύρου» σε σχολές Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής αλεύρου στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου της Αρτοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων η ELBISCO ΕLITE, ΚΡΙΣ – ΚΡΙΣ, μπισκότα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ZITOLUX στην Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων, και στη CHIPITA. Ανήκει στους επίσημα εγγεγραμμένους Εκπαιδευτές Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων & ΕΦΕΤ, αλλά και μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα κλαδικά περιοδικά.

Σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος Καινοτομίας & Ανάπτυξης σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ είναι και επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο στο επίσημο site της ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας:

https://greekbakingschool.gr/episimansi-diatrofiki-etiketa-allergiogona-ishyrismoi-diatrofis

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Σχολής στο 2104090053 ή επισκεφτείτε το www.greekbakingschool.gr και το Facebook / Instagram: «Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας» / @ellinikisxoliartopoiias

Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

Σχολιάστε