Σεμινάριο «Τεχνολογία Προζυμιών» στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιϊας, 17 & 18 Οκτωβρίου 2016

Στο διήμερο σεμινάριο «Τεχνολογία Προζυμιών» συνολικής διάρκειας 8 ωρών, που υλοποιήθηκε στις 17 & 18 Οκτωβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας στο Κερατσίνι, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μεθόδους παρασκευής προζυμιού και να κατανοήσουν πλήρως τόσο τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή ψωμιών με προζύμι, όσο και την επίδραση του προζυμιού στο μπαγιάτεμα και το χρόνο ζωής του ψωμιού.

Τι είναι το προζύμι, ποιοι τύποι προζυμιών υπάρχουν, ποια είναι η επίδραση του προζυμιού κατά τη ζύμωση, πως συντηρείται και διατηρείται το προζύμι, πως παράγεται το προζύμι σικάλεως, αυτά κι άλλα πολλά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Πέρα όμως από την απαραίτητη και ιδιαίτερα χρήσιμη θεωρητική ανάλυση του προζυμιού που πραγματοποιήθηκε από τον Τεχνολόγο Τροφίμων κ. Μ. Ορεστίδη, παρουσιάστηκαν, παράλληλα, τέσσερα διαφορετικά παραδοσιακά φυσικά προζύμια και οι αντίστοιχοι άρτοι με τα εξής φυσικά προζύμια (προζύμι ξινό, προζύμι από κεφίρ, προζύμι σταφυλιού & προζύμι ρεβυθιού) από την κα Ε. Καμάρδα, καθηγήτρια αρτοποιίας & αρτοποιό. Στην αρτοποίηση των προζυμένιων ψωμιών είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας κας Ε. Καμάρδα.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προσεχώς σεμινάρια επισκεφτείτε τον ιστότοπό της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας: https://greekbakingschool.gr/ta-seminaria-mas ή καλέστε στη Γραμματεία 2104090053.

Σεμινάριο «Τεχνολογία Προζυμιών»

Σχολιάστε