Σεμινάριο «Τεχνολογία Προζυμιών» στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, 17 & 18 Οκτωβριου 2016

Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας συνεχίζει το πρόγραμμα των ταχύρρυθμων επαγγελματικών σεμιναρίων κατάρτισης και παρουσιάζει το σεμινάριο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΖΥΜΙΩΝ: Λειτουργία, Τεχνικές Ανάπτυξης & Εφαρμογές στην Αρτοποιία», που θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Οκτωβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Κερατσίνι, Αττικής.

Μια παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής ψωμιού είναι με τη χρήση του «προζυμιού». Το προζύμι προκύπτει με την ειδική ζύμωση βακτηρίων που παράγουν οξέα (το γαλακτικό και οξικό οξύ) και ζυμών. Η χρήση του προζυμιού προσδίδει στο ψωμί περισσότερα αρώματα, πλουσιότερη γεύση και μεγαλύτερη διατηρησιμότητα. Ανάλογα με το είδος και την ποσότητα του προζυμιού που χρησιμοποιείται, τα παραγόμενα ψωμιά μπορούν να είναι πολύ διαφορετικά.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου «Τεχνολογία Προζυμιών» οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των προζυμιών, να μάθουν τις μεθόδους παρασκευής προζυμιού και να κατανοήσουν πλήρως τόσο τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή ψωμιών με προζύμι, όσο και την επίδραση του προζυμιού στο μπαγιάτεμα και το χρόνο ζωής του ψωμιού. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν νέες συνταγές παρασκευής προζυμένιων ψωμιών, στην εκτέλεση των οποίων οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι δύο άρτια καταρτισμένοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου: η κα Καμάρδα Ελένη, καθηγήτρια αρτοποιίας και αρτοποιός και ο κ. Μιχάλης Ορεστίδης (Τεχνολόγος Τροφίμων, Σύμβουλος Καινοτομίας & Ανάπτυξης επιχειρήσεων τροφίμων).

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια οχτώ ώρες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Για εγγραφές στα προσεχώς σεμινάρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας: https://greekbakingschool.gr/ta-seminaria-mas

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στη Γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο 210 4090053.

Σχολιάστε