Sinergia και στην Ελλάδα για τον κλάδο τροφίμων

Ανακοινώθηκε πρόσφατα η συμμετοχή της Ελλάδας στο διετές έργο Sinergia, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας MED και συντονίζεται από τον ιταλικό οργανισμό ΕΝΕΑ.

Βασικός στόχος του έργου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις τροφίμων, γι’αυτό και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) μαζί με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ανέλαβαν από κοινού την εκπροσώπηση της χώρας μας. Παράλληλα, και άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, η Ισπανία, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Αλβανία, θα συμμετάσχουν στην κοινοπραξία, όλες με σκοπό την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου με καινοτομίες που δεν είναι σε θέση να διαθέτουν αυτήν την στιγμή.

Με 50 συνολικά επιχειρήσεις που θα εμπλακούν στο έργο Sinergia, φαίνεται ότι θα δοθεί σημαντική ώθηση στο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας στον κλάδο, καθώς οι επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε μία σειρά πιλοτικών προγραμμάτων, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενεργειακές διαγνώσεις και να λάβουν τις αναγκαίες προτάσεις για την βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Οι καινοτομίες που θα ενταχθούν στην λειτουργία τους δεν θα βοηθήσουν μόνο στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αφού η συμμετοχή των Εθνικών Συνδέσμων Τροφίμων από τις περισσότερες χώρες που δέχθηκαν να εμπλακούν στο έργο, θα παρέχει και την απαραίτητη τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις.

Πηγή: Retail Today

Σχολιάστε