FRESHBAKERY.GR

Συνταγές

Νόστιμα πιάτα, ζύμες, κέικ, γλυκά και πολλά άλλα μέσα από συνταγές δοσμένες απλά και… λαχταριστά!
από Οδυσσέας ΙστορικόςΠροζυμένιο από θυμάριΔοκιμάζοντας αυτό το υπέροχο ψωμί, σίγουρα θα σταθούμε στο εξαιρετικό του άρωμα με μια απαλή και ευχάριστη γεύση προζυμιού. Είναι ένα ψωμί κατάλληλο για μαζική αλλά και βασική παραγωγή στο αρτοποιείο σας. Μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό χωριάτικο ψωμί και να δώσει άνοδο στις πωλήσεις σας με το μικρότερο δυνατό κόστος.
από Οδυσσέας ΙστορικόςΣαρακατσάνικο Προζυμένιο ΨωμίΈνα ψωμί με άρωμα από τους Σαρακατσάνους, με τη μεστή και πλούσια γεύση, μπορούμε κάλλιστα να το ονομάσουμε σε σχέση με τον τόπο καταγωγής του: Σαρακατσάνικο. Ψημένο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, ακόμα και το χαρμάνι από τα ξύλα έχει τη σημασία του. Ξύλο ελάτης μαζί με πουρνάρι. Σε φούρνο καλά προθερμασμένο δίνει ένα ψωμί με αρωματική και ελαφρώς πικρή κόρα, που συνδυάζεται άψογα με το άρωμα του προζυμιού. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη υγρασία της ψίχας, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορεί να κοπεί αλλά ούτε και να φαγωθεί ζεστό, ακόμα και αν περάσουν λίγες ώρες. Είναι από τα λίγα ψωμιά που μπορείς να καταναλώσεις σε μεγάλη ποσότητα και να ευχαριστηθείς γεύση πραγματικού ψωμιού.
από Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΖύμη για πίτσαΗ πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την καταγωγή και την ιστορία της, είναι γεγονός ότι μέσα στο πέρασμα των χρόνων η πίτσα έχει εξελιχθεί πολύ και έχουν δημιουργηθεί πολλές παραλλαγές της, τόσο όσον αφορά τα υλικά που την καλύπτουν όσο και ως προς τη ζύμη της.
από Οδυσσέας ΙστορικόςΠροζυμένιο Καλαμποκόψωμο ΔομοκούΣε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού σας παρουσιάζουμε ένα νέο ψωμί που είδαμε σε αρτοποιείο στο Δομοκό και μας έκανε εντύπωση για την πλούσια γεύση του. Πέρα από την πατροπαράδοτη μπομπότα, γενικότερα τα ψωμιά με βαριά υφή, όπως είναι τα καλαμποκόψωμα, είναι μεν πολύ νόστιμα και ευχάριστα στη γεύση όταν είναι πολύ φρέσκα αλλά με την πάροδο λίγων μόνο ωρών, ξεραίνονται εύκολα και δείχνουν μπαγιάτικα. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη ποσόστωση του καλαμποκιού ειδικά σε συνταγές που συμμετέχει κατά 40 με 50%. Στη συνταγή που σας παρουσιάζουμε προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη διατηρησιμότητα αλλά και τη γεύση, φτιάχνοντας ένα ψωμί ευρείας κατανάλωσης και μεγάλης αποδοχής. Μπορείτε να φτιάξετε άνετα πραγματικό καλαμποκόψωμο με πολύ απλό και εύκολο τρόπο και να εμπλουτίσετε την γκάμα σας με αυτό το λαχταριστό ψωμί.
από Οδυσσέας ΙστορικόςΧωριάτικο ψωμί με τη μέθοδο της αργής ωρίμανσηςΣε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού, αποφασίσαμε να σας κάνουμε μία διαφορετική πρόταση για χωριάτικο ψωμί με τη μέθοδο της αργής ωρίμανσης που παρουσιάζει πλεονεκτήματα στην παραγωγή αλλά και δίνει πολύ καλή γεύση.
από Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςBrioche Ολικής Άλεσης και Brioche ΚαλαμποκιούTo brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.
από Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΛαγάνα, η κλασική αξία της Καθαράς ΔευτέραςΗ λαγάνα είναι ένα παραδοσιακό αρτοπαρασκεύασμα της Καθαρής Δευτέρας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εθίμων που επικρατούν στον ελλαδικό χώρο. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της σαρακοστιανής νηστείας μέχρι το Άγιο Πάσχα, στέκεται μεταξύ του αποκριάτικου ξεφαντώματος και του εξαγνισμού της ψυχής και του σώματος για να δεχθεί τη Θεία Ανάσταση.
από Μιχάλης ΠάνοςΧριστουγεννιάτικο ΚέικΣε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
από Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΒασιλόπιτα με φρούτα και καρύδιΗ βασιλόπιτα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση και οικογένεια. Σύμφωνα με το έθιμο η βασιλόπιτα κόβεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους. Το έθιμο του κοψίματος της βασιλόπιτας είναι από τα λίγα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν μέχρι σήμερα και έχει τις ρίζες του στο λαϊκό έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ στην αρχαιότητα υπήρχε και το έθιμο του εορταστικού άρτου, τον οποίο σε μεγάλες αγροτικές γιορτές οι αρχαίοι Έλληνες πρόσφεραν στους θεούς. Σήμερα οι επιλογές στη συνταγή της βασιλόπιτας είναι πολλές και με αρκετές παραλλαγές. Εμείς σε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή βασιλόπιτα σε μορφή κέικ με φρούτα και καρύδι και σας ευχόμαστε με αυτό τον τρόπο Καλές Γιορτές!
1 2 3 8

eshop.freshbakery.gr

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.