Η südback 2016 παρουσιάζει τις νέες τάσεις στην αγορά πρώτων υλών και την κατανάλωση ενέργειας

Η ποικιλία των ψωμιών και των αρτοσκευασμάτων παίρνει νέες διαστάσεις με είδη δημητριακών, όπως το σπελτ, το μονόκοκκο και το δίκοκκο.

Οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται τόσο για την παραγωγική διαδικασία του ψωμιού, αλλά είναι πραγματικά ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά τα συστατικά του. «Μια νέα συνειδητοποίηση σχετικά με τα τρόφιμα έχει αναπτυχθεί», τονίζει ο Holger Knieling, Διευθύνων Σύμβουλος των Κεντρικών Γραφείων της BÄKO στη νότια Γερμανία και επισημαίνει, «ότι η γερμανική αγορά βιολογικών προϊόντων αυξάνεται σταθερά». Η εξέλιξη αυτή αντανακλάται επίσης και στις προτάσεις των εκθετών της südback 2016, η οποία θα λάβει χώρα στις 22 έως 25 Οκτωβρίου στην Στουτγάρδη για 26η φορά. Είτε πρόκειται για μία τάση ευεξίας, φυσικής κατάστασης ή υγείας, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες δεν μπορούν να μην αποδεχθούν την αλλαγή στις απόψεις των καταναλωτών. Το σιτάρι και η σίκαλη εξακολουθούν να παραμένουν τα κύρια είδη των δημητριακών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διαφόρων γερμανικών ψωμιών και αρτοσκευάσματων. Ωστόσο, οι απαιτητικοί καταναλωτές γνωρίζουν τις παρενέργειες της γλουτένης σε προϊόντα ή πρόσθετα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Έτσι, επιδεικνύουν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα «νέα» αρχαία δημητριακά, όπως το σπελτ, το μονόκοκκο ή το δίκοκκο.

Προμήθεια πρώτων υλών: «Δεν μπορούμε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών»

H αειφορία και ως εκ τούτου το θέμα της προμήθειας των πρώτων υλών από την περιοχή τους είναι επίσης ένας όλο και πιο σημαντικός παράγοντας για τους καταναλωτές. «Δεν μπορούμε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας», προειδοποιεί ο master αρτοποιός Volker Lutz από τη Remseck / Neckargröningen. Όπως το αρτοποιείο του Lutz, πολλοί αρτοποιοί, ως εκ τούτου, δεν επικεντρώνουν μόνο την προσοχή στις συνταγές τους, αλλά και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για τα προϊόντα αρτοποιίας τους.

Βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας σε κάθε αρτοποιείο

Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες βοηθά τους αρτοποιούς επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με πιο αποτελεσματικά μέσα παραγωγής μπορούν να αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματά τους αναφορικά με το κόστος της ενέργειας. Η südback, θα παρουσιάσει την τεχνολογία η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε αυτόν τον τομέα. Κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης, ένας μεγάλος αριθμός εκθετών θα παρουσιάσουν τις βελτιστοποιημένες εξελίξεις τους για την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας.

Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας αρτοποιίας, η διατήρηση της ενέργειας αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας για κάθε αρτοποιό και ζαχαροπλάστη. Αυτό επίσης, οφείλεται στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αλλαγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου ο στόχος είναι να καλυφθεί περίπου το 40 με 45 τοις εκατό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από πράσινη ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το έτος 2025.

Διάφοροι τρόποι για να μειωθεί το κόστος

Κατ ‘αρχήν, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μια εταιρεία μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της: αγορά φθηνής ενέργειας, αποτελεσματική χρήση της ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας. Σημαντικές πρόοδοι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ειδικά με τους φούρνους ψησίματος, τα συστήματα ψύξης και τα πλυντήρια. Ένα μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας έχει επενδυθεί για παράδειγμα στη βελτιωμένη μόνωση. Οι καινοτομίες αυτές συνδυάζονται με νέες αίθουσες ψησίματος ή μετατροπές στο δωμάτιο ψησίματος και με νέες επενδύσεις σε αγορές ή αντικατάσταση και μετασκευή υφισταμένων συστημάτων.

Η südback 2016 θα παρουσιάσει στη Στουτγάρδη, από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου, όλες τις δυνατότητες για τη βέλτιστη και αποδοτική χρήση της ενέργειας.

 

sb_16_pm13_miwe_econova

 

 

 

Σχολιάστε