Συνταγή από: www.konta.gr

ΥΛΙΚΑ
 1.00 g R&H Richcreme Cake Base
 350 g Αυγά
 150 g Λάδι Baker’s Canola Oil BUNGE FOODS
 150 g Βούτυρο Fermente (λιωμένο)
 225 g Νερό
 30 g Πάστα Πορτοκάλι OLBRICHTAROM (προαιρετικά)
 100 g Καρύδια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά) εκτός από τους ξηρούς καρπούς.

2

Αναμειγνύουμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και για 5 λεπτά στη 2η. Η ζύμη πρέπει να είναι ρευστή και λεία.

3

Λίγο πριν το τέλος της ανάμειξης, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τις επιθυμητές φόρμες κέικ και ψήνουμε.
Θερμοκρασία Ψησίματος: 150 - 160οC

4

Χρόνος Ψησίματος: περίπου 50 λεπτά
(σε λαμαρίνες ο χρόνος ψησίματος είναι μεγαλύτερος).

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
5

Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την επικαλύπτουμε με ζεσταμένο White Silk Cover (στους 34– 40οC) ή με Chocosilk Cover (στους 35 – 45οC)
της εταιρείας SIEBIN.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1.00 g R&H Richcreme Cake Base
 350 g Αυγά
 150 g Λάδι Baker’s Canola Oil BUNGE FOODS
 150 g Βούτυρο Fermente (λιωμένο)
 225 g Νερό
 30 g Πάστα Πορτοκάλι OLBRICHTAROM (προαιρετικά)
 100 g Καρύδια (προαιρετικά)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά) εκτός από τους ξηρούς καρπούς.

2

Αναμειγνύουμε με το φτερό για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και για 5 λεπτά στη 2η. Η ζύμη πρέπει να είναι ρευστή και λεία.

3

Λίγο πριν το τέλος της ανάμειξης, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τις επιθυμητές φόρμες κέικ και ψήνουμε.
Θερμοκρασία Ψησίματος: 150 - 160οC

4

Χρόνος Ψησίματος: περίπου 50 λεπτά
(σε λαμαρίνες ο χρόνος ψησίματος είναι μεγαλύτερος).

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
5

Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την επικαλύπτουμε με ζεσταμένο White Silk Cover (στους 34– 40οC) ή με Chocosilk Cover (στους 35 – 45οC)
της εταιρείας SIEBIN.

Αφράτη βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού
(Visited 431 times, 1 visits today)