fbpx

Αλμυρό Kouglof

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 500 g αλεύρι 55%
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g νιφάδες βρώμης
 60 g μαγιά
 300 g γάλα
 20 g αλάτι
 80 g ζάχαρη
 250 g αυγά
 300 g βούτυρο 82%
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 50 g καρύδια
 400 g μπέικον
 60 g κρεμμύδια
 100 g πιπεριές πράσινες & κόκκινες
 60 g φέτα
 10 g μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά τσιγαρίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά στικς.

2

Ζυμώνουμε τα υλικά για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη δεύτερη για 8’ μέχρι να κορδάρει. Ενσωματώνουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε την τελική ζύμη να ξεκουραστεί για 30’, κάνουμε ένα δίπλωμα και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για άλλα 60’.

3

Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια και τοποθετούμε σε φόρμες. Τοποθετούμε στη στόφα για 40’ και ψήνουμε για 30’ στους 160οC. Μετά το ψήσιμο αλείφουμε με βούτυρο κλαριφιέ και αν θέλουμε σιροπιάζουμε ελαφρά με χλιαρό σιρόπι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 500 g αλεύρι 55%
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g νιφάδες βρώμης
 60 g μαγιά
 300 g γάλα
 20 g αλάτι
 80 g ζάχαρη
 250 g αυγά
 300 g βούτυρο 82%
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 50 g καρύδια
 400 g μπέικον
 60 g κρεμμύδια
 100 g πιπεριές πράσινες & κόκκινες
 60 g φέτα
 10 g μαϊντανός

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά τσιγαρίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά στικς.

2

Ζυμώνουμε τα υλικά για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη δεύτερη για 8’ μέχρι να κορδάρει. Ενσωματώνουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε την τελική ζύμη να ξεκουραστεί για 30’, κάνουμε ένα δίπλωμα και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για άλλα 60’.

3

Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια και τοποθετούμε σε φόρμες. Τοποθετούμε στη στόφα για 40’ και ψήνουμε για 30’ στους 160οC. Μετά το ψήσιμο αλείφουμε με βούτυρο κλαριφιέ και αν θέλουμε σιροπιάζουμε ελαφρά με χλιαρό σιρόπι.

Αλμυρό Kouglof

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.